Levensverbeelding®

Levensverbeelding®
 

Blog

overzicht:  volledig / samenvatting

Ik verweef liefde met al wat is.

Geplaatst op 11 februari, 2018 om 6:35 Comments reacties (0)


De titel van dit schilderij: "Ik verweef liefde met al wat is",  is ontstaan tijdens het schilderen. Eigenlijk zou je mensen kunnen vergelijken met een kluwen wol, je weet wel waar je warme sokken van kunt breien of mooie viltkunst van kunt maken.

Ik 'moet' zeggen het sokken breien is bij mij nooit gelukt; gewoonweg geen interesse ....
Vilten is tot dusver niet echt mijn ding, maar ik bewonder wel graag de viltkunst van een lieve vriendin.

Als we een kluwen wol in gedachten voor ons zien, maken we daar met gemak een zooitje in de war kluwen van. Ik 'borduur' nu even verder met dit figuurlijke kluwen, welk mens kent het niet, dat er miscommunicatie is tussen mensen.

Elk mens is uniek, elk mens denkt anders.
Veel mensen hebben al ondervonden, dat voelen, verwerken en loslaten van allerlei problemen meer ruimte en liefde voor jezelf en de ander geeft.

Daarnaast kun je ook een kracht zin gaan uitspreken, zoals bij dit schilderij
"Ik verweef liefde met al wat is"

Je kunt zelf wel de intentie hebben, om vanuit oplossingen bezig te gaan, maar elk mens is uniek en is soms nog niet zo ver met gedachten, gevoelens en gedrag dan de ander en dan kan een kracht zin uitspreken, veel geven voor jezelf en wellicht ook voor de ander!


Dagelijks maak ik gebruik van de basis affirmatie:

Ik wens elk mens en elk dier, meer licht en liefde toe.

Het is gratis ♥ Gewoon es doen ♥ Gewoon es voelen ♥ Mooi om mee te beginnen ♥


En.... dat je maar veel liefde mag verweven ..... ♥♥♥♥♥

Lieve groet en een mooie zondag,
Willy

Onrust

Geplaatst op 2 januari, 2018 om 3:10 Comments reacties (0)


(gedeelte van oude tekening)

Volgende week wordt de expositie in Galerie Steenwijk ingericht, back to my roots noem ik hem …..ha…. geloof, dat ik hem beter onrust kan noemen. Slecht slapen, ja wat wil je, als ik nu nog niet eens precies weet , welke schilderijen / tekeningen ik ga exposeren. Wel schiet mij dan vannacht een ademhaling binnen waardoor je direct in slaap valt ( 4 in- 7 rust- 9 uit), alhoewel ik niet zeker meer weet of ie zo gaat, maar het gef allemaol niks, want ik viel direct in slaap ;-)


Onrust heb ik al jong uit mijn leven willen halen, o.a. wat ik aan verhalen van zieke, terminale mensen hoorde in de zorg, van familie en een vriendin. Verhalen zoals, Leef jouw leven, Maak je niet zo snel druk, Jij kunt nog Jouw pad bewandelen, Blijf nooit lang boos op iemand, Wees jezelf in het leven. Ga relaxt door het leven.


Pang daar is ie, ga relaxt door het leven. Het ‘grappige’ is als je veel spanning in het leven tegen komt door jezelf of door omgevingsactoren, je ongemerkt ook veel leert hoe je het kan verhelpen ….. Zo dacht ik deze week ff aan een deskundige m.b.t. ontspannen op tv, ze gaf de tip, ga maar een tijdje op 1 been staan. Simpel, eenvoudig, ik houd er van.


O la, la, we gaan vandaag nog een stapje (pootje) verder. Keek je onlangs ook naar Lenette van Dongen? Zij ging yoga doen in haar show en wat dacht je wat, ja hoor, zij ging ook op 1 been, maaaarrrrr dan buigt ze het bovenlijf naar de grond en houd met 1 hand de grond beet en laat die vervolgens los dus een pose van ……. Ja, niet mis. Nu wil het geval, dat ik 20 lentes terug ook yogalessen heb gevolgd. Natuurlijk kan ik het niet laten en doe sportief als ik ben (ha…..ha) direct mee, terwijl manlief net een voetenbad neemt en ja een verkeerde combinatie, door zijn voetenbad beland ik (bijna) met mijn hoofd in het voetenbad …………


Ach ja, zo kan er zo weer onrust zijn, maar laten we maar onthouden, dat we ook zo weer naar rust kunnen ….. gewoon op 1 pootje gaan staan ;-)


Een gezond en vrolijk 2018 soms met een traan, maar ik hoop vaak met een lach, liefs.

Info expositie galerie Steenwijk, je bent van harte welkom


 

Innerlijke rust door voeding?

Geplaatst op 5 december, 2017 om 3:40 Comments reacties (1)Loop naar mijn atelier, ga zitten, kijk naar bovenstaand schilderij.... hoe mag ik hem verder voeden?

Zet het een paar meter van mij af en ga trommelen op mijn sjamanendrum; heerlijk ontspannend. Na het drummen kijk ik weer naar het schilderij …… ha, nu zie ik één oogopslag wat er aan het ontstaan is. Als je goed kijkt zie je onderaan in het midden een pad ontstaan richting naar boven en pats op hetzelfde moment zie ik het hele schilderij al afgerond voor mij. Kortom er is nog werk an de winkel ;-)


Mooi, dat je door innerlijke stilte zulke dierbare momenten voor jezelf kunt creëren.

Nu maar ff zien of de andere innerlijke voeding (havermoutpap) mij ook innerlijke rust geeft ;-)

Mooie dag voor allen, liefs.

Laat het leven stromen.

Geplaatst op Comments reacties (0)Thema: Laat het leven stromen.

Titel: Houd jouw hart licht.

Oeps, het leven laten stromen, is één, maar ook nog je hart licht houden? Hoe moeten we dat doen in vredesnaam? Is er ergens een lichtknopje, die we kunnen ontsteken en die nooit stopt, ook niet als de stroom uitvalt? Zou mooi zijn, want dan blijft dus alles stromen. Oeps, nu heb ik het zowaar over een hyponiem (er vliegt even en lesje Nederlands door mijn gedachten).Een hyponiem, een woord met dezelfde naam, maar met een andere betekenis.

Het hart licht houden, neemt best tijd in beslag om hier inzichten over te vergaren,; komt nu bij mij langs. Aha, het kwartje valt nu bij mij. Dit schilderij, wat over het hart licht houden gaat, ben ik maandenlang mee bezig geweest en bevat veel lagen en is nog niet helemaal klaar. Het geeft voor mij weer, dat het echt veel tijd kan kosten, tot je tot bepaalde inzichten komt.

Prof.dr. Leonard Hofstra, cardioloog en hoogleraar schrijft op zijn website dat hij yoga adviseert (o, nee hé, ik houd meer van (buik)dansen , maar dat is persoonlijk). Waar mijn hart wel sneller van gaat kloppen, is elke dag een half uur muziek luisteren. Kijk dat past in mijn straatje …ha..ha…zijn advies is om Mozart, (geen zuur gezicht trekken, gewoon es echt luisteren) of barok. Ook adviseert deze professor om om 9 uur ’s avonds de computerscherm en tv uit te zetten. Mijn lief vindt dat vreemd. Hij zegt: “Die beste professor, weet toch niet hoe laat wij de oogjes toe doen?” Nee, daar heeft hij toch echt een punt; een uur voor bedtijd zou logischer zijn.

Afijn, wat voor advies is er dan voor het resterende uur? Juist jouw hart licht houden….. grapje. Nou, de appel valt niet ver van de boom. Dan is het tijd om een boek te lezen, vindt hij …… brrr, dat deed ik vroeger, maar nee, laat ons maar ff dansen. Nu nog kijken of mijn lief er ook zo over denkt.

Liefs en houd het hart licht en vooral op JOUW manier!!! Wellicht in samenspraak met jouw partner. Heb een mooie dag en laat het leven stromen, met een lach en soms een traan …….

p.s Dit schilderij is bijna afgerond, wil je graag weten hoe het schilderij uiteindelijk wordt, dan kun je je aanmelden op mijn facebookpagina Levensverbeelding®

 

 

 
Rss_feed