Levensverbeelding

Levensverbeelding
 

Blog

overzicht:  volledig / samenvatting

Innerlijke rust door voeding?

Geplaatst op 5 december, 2017 om 3:40 Comments reacties (0)Loop naar mijn atelier, ga zitten, kijk naar bovenstaand schilderij.... hoe mag ik hem verder voeden?

Zet het een paar meter van mij af en ga trommelen op mijn sjamanendrum; heerlijk ontspannend. Na het drummen kijk ik weer naar het schilderij …… ha, nu zie ik één oogopslag wat er aan het ontstaan is. Als je goed kijkt zie je onderaan in het midden een pad ontstaan richting naar boven en pats op hetzelfde moment zie ik het hele schilderij al afgerond voor mij. Kortom er is nog werk an de winkel ;-)


Mooi, dat je door innerlijke stilte zulke dierbare momenten voor jezelf kunt creëren.
Heb jij ook behoefte om jouw leven te gaan verbeelden voor meer innerlijke rust of een andere reden kijk dan eens bij mijn krachttekeningen.

Nu maar ff zien of de andere innerlijke voeding (havermoutpap) mij ook innerlijke rust geeft ;-)

Mooie dag voor allen, liefs.

Laat het leven stromen.

Geplaatst op Comments reacties (0)Thema: Laat het leven stromen.

Titel: Houd jouw hart licht.

Oeps, het leven laten stromen, is één, maar ook nog je hart licht houden? Hoe moeten we dat doen in vredesnaam? Is er ergens een lichtknopje, die we kunnen ontsteken en die nooit stopt, ook niet als de stroom uitvalt? Zou mooi zijn, want dan blijft dus alles stromen. Oeps, nu heb ik het zowaar over een hyponiem (er vliegt even en lesje Nederlands door mijn gedachten).Een hyponiem, een woord met dezelfde naam, maar met een andere betekenis.

Het hart licht houden, neemt best tijd in beslag om hier inzichten over te vergaren,; komt nu bij mij langs. Aha, het kwartje valt nu bij mij. Dit schilderij, wat over het hart licht houden gaat, ben ik maandenlang mee bezig geweest en bevat veel lagen en is nog niet helemaal klaar. Het geeft voor mij weer, dat het echt veel tijd kan kosten, tot je tot bepaalde inzichten komt.

Prof.dr. Leonard Hofstra, cardioloog en hoogleraar schrijft op zijn website dat hij yoga adviseert (o, nee hé, ik houd meer van (buik)dansen , maar dat is persoonlijk). Waar mijn hart wel sneller van gaat kloppen, is elke dag een half uur muziek luisteren. Kijk dat past in mijn straatje …ha..ha…zijn advies is om Mozart, (geen zuur gezicht trekken, gewoon es echt luisteren) of barok. Ook adviseert deze professor om om 9 uur ’s avonds de computerscherm en tv uit te zetten. Mijn lief vindt dat vreemd. Hij zegt: “Die beste professor, weet toch niet hoe laat wij de oogjes toe doen?” Nee, daar heeft hij toch echt een punt; een uur voor bedtijd zou logischer zijn.

Afijn, wat voor advies is er dan voor het resterende uur? Juist jouw hart licht houden….. grapje. Nou, de appel valt niet ver van de boom. Dan is het tijd om een boek te lezen, vindt hij …… brrr, dat deed ik vroeger, maar nee, laat ons maar ff dansen. Nu nog kijken of mijn lief er ook zo over denkt.

Liefs en houd het hart licht en vooral op JOUW manier!!! Wellicht in samenspraak met jouw partner. Heb een mooie dag en laat het leven stromen, met een lach en soms een traan …….

p.s Dit schilderij is bijna afgerond, wil je graag weten hoe het schilderij uiteindelijk wordt, dan kun je je aanmelden op mijn facebookpagina Levensverbeelding®

 

 

 
Rss_feed