Kunstatelier Levensverbeelding®

Levensverbeelding®
 

 

Diaserie van verschillende tekeningen, schilderijen en collages, die door cursisten zijn gemaakt.



Vanaf 1993 heb ik verschillende workshops/cursussen/trainingen
en 1 op 1 begeleiding gegeven

m.b.t creativiteit, zelfontwikkeling en ontspanning.

 
Ervaring leerkracht van ontspanningsles op basischool
Marcia Morgan, leerkracht bij Stichting Op Kop:
Woensdag, 25 juni 2014, was Willy Klaver bij ons op bezoek. Zij kwam een ontspanningsles verzorgen.
Ik heb de kinderen van groep 5/6/8 's morgens een korte introductie gegeven over deze les en ze waren er erg benieuwd naar. Na de binnenkomst van Willy waren de kinderen gelijk vol aandacht en op de een of andere manier was er al een soort rust aanwezig. Dit was bijzonder om te zien. Tijdens de oefeningen deden de kinderen heel serieus en geconcentreerd mee. Ik vond het knap hoe Willy alle gedachten van de kinderen bij henzelf kon houden en er dus steeds een serene rust was in de klas.
Dank je Willy, het was een inspirerende les!



Ervaringen cursisten van creatieve workshops.

 
Liesbeth Blanken
Gisteren heb ik voor het eerst met acrylverfstiften op een houten paneel getekend/geschilderd. Een bijzondere ervaring. Ik heb er van genoten, vond het zo'n ontspannende bezigheid. Het werkt op de een of andere manier heel soepel en vloeiend met die stiften. Je kunt je gevoel de vrije loop laten op het hout, fijn en zacht materiaal om mee te werken. Leuk ook, om dit met anderen te doen, heel inspirerend. Willy zelf doet ook altijd mee. Haar warme uitstraling, hartelijkheid en enthousiasme zijn ook erg stimulerend. Daarbij laat de verzorging van de inwendige mens ook niets te wensen over.
Ik kan de cursus van harte aanbevelen.
 

Annelieke

Met 5 collega's (trainees bij Ormit) heb ik deelgenomen aan de workshop 'intuïtief tekenen'. Na een hartelijke ontvangst door Willy, hebben we allen een foto of voorwerp uitgekozen dat ons energie geeft. Hierna volgde een visualisatie oefening, waarna we met potloden en pastelkrijt aan de slag zijn gegaan om onze kracht te verbeelden. Met verrassend resultaat. Fijn om eens stil te staan bij datgene dat jou kracht/geluk/energie geeft. Door je hier bewuster van te worden, kun je er ook beter naar handelen. Tevens een leuke manier om elkaar beter te leren kennen. Willy, bedankt!

 
Annette Wessels, www.deklinker.nl:
Willy heeft 2 speelplaatsen verzorgd op het 1e creatief doe leerkracht festival.
Willy heeft de sleutel van het deurtje in je hart. Ze kan meteen tot de kern komen waar jouw kracht ligt en dat doet ze op een hele ontspannen manier.

Voor jongeren kan zij veel betekenen in het onderwijs om ze via creativiteit bij zichzelf te brengen.
19 september 2013
 
Nathalie den Besten, Jongerenwerker Weststellingwerf:
In het voorjaar van 2013 is Willy Klaver naar Wolvega afgereisd, om daar aan een groepje meiden van het meidenwerk van Timpaan Welzijn een workshop intuitief tekenen te geven.
De meiden wisten niet wat hen te wachten stond en zijn er dus ook blanco in gestapt.
Nadat de eerste uitleg gegeven was en de meiden aan de slag konden, waren ze allemaal ontzettend geconcentreerd aan het werk. De resultaten van deze sessie waren dan ook erg goed gelukt (al was natuurlijk alles wat ze deden goed, omdat het gaat om wat iemand nodig heeft en niet om prestatie).
Voor mij als meidenwerker waren het verrassende tekeningen.
Een erg leuke en leerzame workshop, vooral als je de groep beter wil leren kennen. En daarmee bedoel ik, ECHT leren kennen.
 
Sandra Fraikin:
Ik zocht voor 12 personen een inspirerende training in relatie tot (persoonlijk) leiderschap. Dat zou de invulling zijn van het laatste van 4 blokken als onderdeel de training over communicatie, interactie en managementvaardigheden voor niet leidinggevenden. De bedoeling was dat we als cursisten zelf een onderkomen, eten, en een dagbesteding organiseerden, die ook bijdraagt aan de inhoud van de training. Ik kwam al gauw op de site van Willy terecht. De doelstellingen sloten naadloos aan op de training. Willy bood ons een training op maat aan. Ondanks dat we als groep al aardig wat tijd met elkaar hadden doorgebracht en om persoonlijk leiderschap te kunnen tonen elkaar al aardig konden doorgronden, voegde Willy’s training veel extra’s toe. Op een ontspannen en creatieve manier kwamen er nog heel wat nieuwe inzichten, gevoelens en emoties naar boven. Iedereen was daar heel verrast over. Een aantal mensen heeft op basis daarvan met zichzelf een afspraak gemaakt om dit verder te onderzoeken of te ontwikkelen. Al met al een zeer geslaagde training.
11 maart 2013
 

Ervaringen deelnemers over de training: Workshop geven en Leren presenteren.

Jacobine:
Door het volgen van de training “workshop geven en leren presenteren” heb ik meer zelfvertrouwen gekregen waardoor ik nu veel minder tegen het geven van een presentatie zal opzien. De tips en trucs die we kregen en leerden, maakten dat je weet wat je doet en waarom. De aangeboden ontspanningsoefeningen neem ik ook mee naar huis en die kan ik zo weer inzetten. De feedback die we elkaar gaven was zeer opbouwend. Iedereen komt er tenslotte voor hetzelfde. In een veilige omgeving kan je rustig oefenen, laat dat maar aan Willy over! Kortom een aanrader voor allen die willen presenteren maar (nog) niet durven! 3 april 2012
 
Jet Bijvoet:
De training bij Willy heb ik als bijzonder prettig ervaren. Heel ontspannen en gezellig in de relaxte omgeving van Willy haar huis. Omdat we met een klein groepje waren, voelde ik me op mijn gemak en durfde ik mezelf te zijn. Na het volgen van de training was ik niet meer angstig voor het geven van een workshop, ik ging het gewoon doen!





Nel Makkinga-Buur, opvoedcoach/maatschappelijk werker, www.hulpbijdeopvoeding.nl:

Een goed besluit om de training “workshop geven en leren presenteren”, te volgen bij Willy, Willy kan als geen ander iets overbrengen. Als ‘oud’ lerares heeft zij de gave je iets te leren en je in je waarde te laten. Zonder dat je het gevoel krijgt ergens te falen. Na de training ga je met meer zekerheid en moed moeilijke stappen tegemoet. Bijvoorbeeld in mijn geval het presenteren van een mijn eigen bedrijf. Je bent zo’n duizendpoot en niet in alles even goed. Dat geeft onzekerheid. Door de training heb ik geleerd om zaken op papier te krijgen, volop te fantaseren en dan weer wegstrepen. Vaak wil je veel te veel. Weet je ook teveel. Willy leert je structuur te geven en in je gedachten te ordenen. Ook het echte oefenen met presenteren en dan de feedback krijgen is behulpzaam in je proces. Ik heb er veel aan gehad, misschien is het ook iets voor jou???
 

Tanja Donker:
In de training “workshop geven en leren presenteren” word je op een subtiele wijze geleid naar hoe je jezelf moet voorbereiden op een presentatie om deze dan uiteindelijk ook zelf te geven. Naast de tips en trucs heb ik er zeker meer zelfvertrouwen gekregen. Ik wil Willy dan ook een compliment geven voor de ontspannen sfeer waarin zij dit allemaal heeft gedaan.

30 november 2011

Ervaringen van cursisten over de cursus: Zelfontwikkeling.

 

Sandra:

Na twee cursusdagen van Willy geef ik graag mijn mening over deze twee. Tijdens de cursus sta je eens goed stil wat VOOR JOU echt belangrijk is in het leven. En wat dus ook heel belangrijk blijkt te zijn voor hoe je in het leven staat en hoe je je daar bij voelt. Ik zelf kan mij daar goed in vinden omdat ik het belangrijk vind dat ik weet wie ikzelf ben. En wil daar graag tips over krijgen hoe ik over bepaalde dingen anders zou kunnen denken zodat ik mij nog beter ga voelen. Met af en toe een grappig verhaaltje tussendoor maakt het dat de tijd voorbij vliegt. Willy brengt het op een prettige manier en ook dat je je als het ware thuis voelt dus kun je je ook beter openstellen voor eventuele veranderingen in b.v je denkpatroon.

Bea:
De ervaringen delen met de andere deelneemsters levert weer nieuwe informatie op. We hebben info en tips gekregen waar je nu of later iets mee kunt. Bij de tweede cursusdag, levensinvulling, word je je bewust van wie en wat belangrijk in je leven is. Als onderbreking gingen we nog even creatief bezig om iets tastbaars mee naar huis te nemen en waar we vaak naar zullen kijken. Voor mezelf is nu het belangrijkste dat ik even een paar uurtjes helemaal voor mezelf bezig ben en dat het uiteindelijk een verrijking van mijn leven zal zijn.

Mary:
Toen ik mij aanmeldde voor de cursus, wist ik niet wat ik er van kon verwachten. Inmiddels zijn we 2 cursusdagen verder en heb het als heel plezierig ervaren. Er komen steeds wisselende onderwerpen aan de orde die stuk voor stuk weer interessant zijn. Onderwerpen die uitgediept worden en waar je nog eens goed over na kan denken! Daarbij is de sfeer erg ontspannen en worden we verwend met koffie, thee en het nodige lekkers. Het contact met de andere cursisten wordt leuker waardoor je je vertrouwd voelt en er meer openheid is. Verder is er ruimte om zelf nog creatief aan de slag te gaan voor de variatie. Willy, je bereidt het goed voor en geeft je helemaal! Kortom, cursussen en om mee door te gaan!!!
 

Johanna:
De cursusdagen vitaliteit en levensinvulling heb ik ervaren als leerzaam, positief en gezellig. De informatie die we kregen bevatte voor mij verrassend nieuwe gegevens, die ik natuurlijk aan het uitproberen ben. Ik voel me er heel goed bij. De cursusdag levensinvulling heeft veel indruk op me gemaakt, de persoonlijke aandacht die er was voor iedereen e n de duidelijke antwoorden op soms toch wel ingewikkelde vragen. Het geeft me veel stof tot na denken en nu al een veel positievere kijk op het leven. 

april 2009


Ervaring van deelnemer van kunstzinnige begeleiding.

R.A. te Schoorl:
Op 26 juli heb ik bij Willy een tekening gemaakt over: "Wat doet het met mijn gevoel en gezondheid als ik gestopt ben met roken". Het schilderijtje heeft mij te vertellen, stroompje erheen, geef je er aan over, je komt er vanzelf, laat je leiden door wat je echt wilt. En warempel op 3 oktober 2012 ben ik nu een jaar gestopt met roken. Ik ga nu een volgend doel omzetten in een verbeelding.
27 september 2012